Produse

A fost inaugurat depozitul de colportaj din Ploieşti

Depozitul de colportaj „Lumini de sărbători II” al Arhiepiscopiei Bucureştilor din Ploieşti a fost inaugurat miercuri, 23 martie. Slujba de sfinţire a fost săvârşită de către Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Noul depozit de aprovizionare şi desfacere colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor, destinat preoţilor şi credincioşilor din zona Prahovei, a fost sfinţit ieri, în prezenţa mai multor clerici din cele patru protopopiate din regiunea de munte a eparhiei. „Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, am sfinţit astăzi Depozitul de colportaj „Lumini de sărbători II”, care se află în Ploieşti şi care va asigura activitatea misionară a parohiilor din cele patru protopopiate din Prahova – Ploieşti, Urlaţi, Câmpina şi Vălenii de Munte. De la acest depozit de colportaj preoţii se vor aproviziona pentru parohiile lor cu obiecte de cult, dar şi cu icoane şi cărţi pentru nevoile duhovniceşti ale credincioşilor din parohiile lor,” ne-a declarat Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul.

Deşi a fost deschis încă din luna ianuarie, Depozitul de colportaj „Lumini de sărbători II” din Ploieşti a fost inaugurat abia după aproape trei luni, timp în care s-au studiat utilitatea şi eficienţa sa. „Lucrările la Depozitul de colportaj „Lumini de sărbători II” au început la finalul anului 2010, iar din luna ianuarie şi până în prezent, acest depozit a funcţionat pentru a vedea dacă este de bun-augur. În acest timp, s-a dovedit că este de un real folos, iar preoţii de la parohiile şi mănăstirile de pe Valea Prahovei au căutat acest depozit, s-au adresat angajaţilor noştri şi chiar s-au bucurat pentru că am deschis acest depozit în oraşul Ploieşti, evitând astfel drumul pe care trebuiau să-l parcurgă până la Bucureşti pentru aprovizionare şi salvând foarte mult timp. Ei pot găsi în acest depozit aceleaşi produse ca şi cele din depozitul central din Bucureşti şi la aceleaşi preţuri”, ne-a declarat părintele Ioachim Bejenariu, inspector în cadrul Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La slujba de sfinţire au participat părintele Ioan Iordache, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele arhim. Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor, cei doi exarhi ai mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureştilor şi protoiereii celor patru protopopiate din Prahova.

O gamă variată de obiecte bisericeşti

După slujba de sfinţire, delegaţia s-a deplasat către parohiile ploieştene care intenţionează să deschidă magazine de obiecte bisericeşti sau să amenajeze pangare, care vor fi aprovizionate din noul depozit al Arhiepiscopiei din Ploieşti. De aici, vor putea achiziţiona, la cele mai mici preţuri, o gamă variată de obiecte liturgice, veşminte, icoane, cărţi de cult, CD-uri, DVD-uri produse de Televiziunea TRINITAS, suvenire, clopote, precum şi tămâie, cărbune, fitile pentru candelă, mir, lumânări. Produsele sunt realizate în Atelierele Institutului Biblic din Bucureşti sau sunt achiziţionate direct de la producători, care le realizează în conformitate cu învăţăturile şi specificul Bisericii Ortodoxe. Alături de cărţile de cult, sunt puse în vânzare titlurile editate de Institutul Biblic şi de Misiune Ortodoxă, de Editura Basilica şi de Editura „Cuvântul Vieţii”, precum şi de alte edituri creştine. De asemenea, lumânările care se găsesc în acest depozit sunt produse din ceară curată, după canoanele ortodoxe, de către Fabrica de lumânări „Făclia Sfinţilor Români” a Arhiepiscopiei Bucureştilor, iar icoanele sunt produse în Atelierul „Chipul eterne”, după erminia ortodoxă.

Depozitul de colportaj din Ploieşti va fi o şansă pentru deschiderea mai multor magazine de obiecte bisericeşti în judeţul Prahova, după modelul Depozitului de colportaj „Lumini de sărbători” din Bucureşti, care aprovizionează şapte magazine bisericeşti din Capitală. În curând, cei care doresc să achiziţioneze obiecte bisericeşti le vor putea comanda on-line, accesând site-ul www.colportaj.ro.

Depozitul de colportaj din Ploieşti este situat pe strada Mihai Bravu nr. 105 şi e deschis zilnic, între orele 8:00 şi 16:00. Pentru comenzi on-line, doritorii pot trimite solicitările la adresa depozituldecolportaj@yahoo.com sau pot suna la numerele de telefon: 0733.712.105/ 0244.522.672.

„De la acest depozit de colportaj preoţii se vor aproviziona pentru parohiile lor cu obiecte de cult, dar şi cu icoane şi cărţi pentru nevoile duhovniceşti ale credincioşilor.” – PS Varsanufie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor

„Preoţii, monahii şi credincioşii de pe Valea Prahovei pot găsi în acest depozit aceleaşi produse ca şi cele din depozitul central din Bucureşti şi la aceleaşi preţuri.” – Ierom. Ioachim Bejenariu

Sursa: Ziarul Lumina

Lista de dorinte 0
Open wishlist page Continue shopping
+40 739 145 184 Serviciul Colportaj